Binnen & buiten activiteiten

Binnen & buiten activiteiten

Zowel binnen als buiten zijn er genoeg opties om een hele middag of avond plezier te hebben. Als u goed voorbereid wilt zijn kunt u het beste spellen en activiteiten voor binnen én buiten organiseren, dan heeft u altijd iets achter de hand mocht het Nederlandse weer anders uitpakken dan u verwacht had. Hieronder staan verschillende kinderfeest activiteiten die u kunt doen met de kinderen.

Activiteiten kinderfeest 

Er zijn diverse spelletjes die binnen gespeeld kunnen worden, naast bijvoorbeeld verschillende bordspellen. Heeft u deze niet in huis, dan zijn er ook nog genoeg spellen waarvoor u niks nodig heeft. Enkele van deze kinderfeest spelletjes worden hier besproken. Laat de kinderen bijvoorbeeld het fluisterspel spelen, hierbij zitten alle kinderen in een rij of kring en moet het eerste kind een boodschap in het oor van het kind daarnaast fluisteren. Zo gaat het verder totdat de boodschap de laatste deelnemer heeft bereikt. Dit spel is heel eenvoudig, maar kan uren plezier bezorgen. Een andere optie is het geheugenspel, leg diverse voorwerpen bij elkaar en laat de kinderen deze goed bekijken. Daarna legt u een doek erover heen, en is het de taak van de kinderen om zoveel mogelijk producten op te noemen. Wie de meeste producten onthouden heeft, is de winnaar! Deze kinderfeest spelletjes zorgen gegarandeerd voor veel plezier!

Andere activiteiten op een kinderfeest die vaak populair zijn, zijn voorbeeld verkleden en knutselen. Hierbij kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Daarnaast zijn er nog verschillende activiteiten buiten de deur, waarover u meer leest onder het kopje 'Activiteiten buiten de deur'.
 

Terug naar overzicht