Creatieve drankjes

Creatieve drankjes

Van al het spelen en keten krijgen de kinderen natuurlijk dorst. Wissel ongezonde drankjes af en toe af met bijvoorbeeld water of vruchtensappen. Zo houdt u het kinderfeestje verantwoord. Laat de kinderen bijvoorbeeld zelf de sinaasappels persen voor verse en gezonde sinaasappelsap, de meeste kinderen vinden het zelfs erg leuk om in de keuken bezig te zijn. U kunt de soort drankjes ook afstemmen met het seizoen. In de winter lusten vast alle kinderen wel een beker warme chocomel, terwijl in de zomer een verfrissend drankje er wel altijd in gaat.

Pas het drankje aan op het thema van het feest

Houd uw dochter een prinsessenfeest? Of heeft u een zombiefeest voor uw zoon georganiseerd? Zorg dan dat de drankjes bij het thema passen! Dit kan al gemakkelijk met een beetje fantasie. Schenk het bijvoorbeeld in bekers die bij het thema past, en geef het drankje een toepasselijke naam. Ook de kleur van het drankje kunt u aanpassen op het thema. Twee voorbeelden:

Prinsessendrankje op een prinsessenfeest: Maak roze aardbeienranja en giet dit in een glas of beker die u heeft voorzien van een mooi suikerrandje. Dit is zeer eenvoudig: giet wat pure ranja op een schoteltje en zet een ander schoteltje klaar met suiker. Dip de rand van de beker eerst in de ranja en vervolgens in de suiker.

Zombiedrank op een zombiefeest: Maak rode ranja en voeg hier worm-snoepjes (gummy wormen) aan toe.

Bekers en rietjes

Om de drankjes op het kinderfeest nog origineler te maken, kunt u bijvoorbeeld standaard witte plastic bekertjes gebruiken. Deze kunt u dan vervolgens door de kinderen laten versieren, zo heeft ieder kind zijn eigen originele beker en worden er ook geen bekers door elkaar gehaald. Ook de rietjes kunnen de kids zelf versieren, zo kunnen ze de hele dag drinken door hun eigen rietje.

Zoals u ziet, moet er zelfs over de simpelste onderdelen van een kinderfeest worden nagedacht! Maar dit betekent niet dat u het zichzelf heel moeilijk moet maken, met een gezonde portie fantasie is er namelijk ook al veel mogelijk.

Terug naar overzicht