Griezel feestje

Griezel feestje

Als uw kind oud genoeg is, kunt u wellicht een griezelfeestje organiseren. Hoe eng u het maakt, kunt u natuurlijk zelf beslissen. Een leuk idee is om dit feest bijvoorbeeld 's avonds te houden, wanneer het donker is, om het extra spannend te maken. Houd wel rekening met de leeftijden van alle kinderen die aanwezig zullen zijn.

Een griezelfeest organiseren

Bij een griezelfeest organiseren komt wel wat voorbereiding kijken, al ligt het eraan wat u allemaal wilt doen tijdens het feest. Zo kunt u van te voren een programma maken, zodat u precies weet wat u allemaal wilt doen en hoeveel tijd u ervoor vrij heeft gemaakt. 

Activiteiten tijdens een griezel kinderfeestje

Het blijft natuurlijk wel een kinderfeestje, dus het mag niet té eng worden. Overleg eventueel met de ouders van de kinderen die op het feestje uitgenodigd zijn, om erachter te komen wat mogelijk is en wat niet. U kunt bijvoorbeeld een enge film met de kinderen kijken, het eten en drinken bereiden en presenteren in een griezelthema of een griezelspeurtocht organiseren. U kunt bijvoorbeeld frietjes met bloedsaus (curry of ketchup) maken, kinderen hebben vaak een uitgebreide fantasie. Maak een menukaart en geef elk gerecht een toepasselijke 'enge' naam. Houd een griezelspeurtocht in de wijk, en zorg dat ieder kind een zaklamp meeneemt om het extra spannend te maken. Tijdens deze griezelspeurtocht kunnen ze bijvoorbeeld rebussen oplossen of laat ze geblinddoekt 'enge dingen' proeven of voelen met hun handen en laat ze raden wat het is. 

Een griezelfeest organiseren kost wat werk, maar het zal het zeker waard zijn! Is uw kind een waaghals en houdt het wel van een beetje griezelen? Dan is dit een goede optie voor het kinderfeestje!

Terug naar overzicht