Kerstfeest van het jaar

Na een jaar lang werken is het tijd om even af te blazen. Het kerstfeest op het kantoor kan dan ook hét feest van het jaar worden. Deze tijd van het jaar is de tijd van gezelligheid en samen zijn, en wat kan er nu beter zijn voor de chemie van het team. Je wilt natuurlijk dat dit feest een heus succes wordt. Vraagt u zich af hoe uw het kerstfeest geeft wat uw team verdiend? Lees dan snel verder! 

Bepaal het budget, en plan de datum!

Het eerst wat je moet doen is natuurlijk het budget bepalen. Je moet weten hoeveel je uit kan geven, om niet boven je kosten uit te komen. Wanneer je je budget weet, worden de volgende stappen veel makkelijker. Wanneer je je budget weet, ga je een datum kiezen. Het is verstandig om ver van te voren een datum kiezen, want december is natuurlijk een drukke maand. De verstandigste dagen om een kerstfeest te houden zijn donderdag, vrijdag of zaterdag. Niemand kan natuurlijk helemaal in de feest sferen komen wanneer ze de volgende dag vroeg moeten werken. 

Vergeet de kerstpakketten niet

Wellicht van zelfsprekend, maar zeer zeker uiterst belangrijk. Jawel.. de bekende kerstpakketten waar het personeel het hele jaar naar uitkijkt. De kerstpakketten zijn een belangrijk onderdeel op een kerstfeest. Vandaar dat men hier ook goed over moet nadenken, Hieronder enkele punten waar men rekening mee moet houden:

- Belastingregels omtrent de kerstpakketten
- Kleur en thema
- Verpakking
- Inhoud

Het kerstpakket moet in goede aarde vallen en dat is dan ook de reden dat er goed moet worden nagedacht over een kerstpakket voor de medewerkers. Een kerstpakket webshop kan handig zijn om gemakkelijk een passend kerstpakket te kiezen.

Waar houd je een kerstfeest?

Het feest op het kantoor? Niet verstandig! Een drankje doen op het bureau waar je de hele dag hebt zitten werken brengt je tóch terug in die werksferen, en dit wil je natuurlijk voorkomen op een feest. Daarom is het verstandig te om het feest te geven in een omgeving die net met werk wordt geassocieerd. En wanneer je mensen uit hun werk omgeving haalt, kun je nog voor verrassingen komen hoe ze echt op feestjes zijn. Ga dus voor een onvergetelijk plek deze avond, waardoor het personeel er nog lang over door zal praten.

Eten en drinken

De traditionele weg is hier om een cateringbedrijf in te huren. Tegenwoordig is het ook hip om te werken met foodtrucks. Foodtrucks bieden vaak veel opties voor  verschillende maaltijden, zo is er voor ieder wat wils. Standaard is er als drinken bier, frisdrank en wijn nodig. Wil je net dat extra stapje doen? Dan kun je er ook voor kiezen om cocktails te serveren. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die cocktailbars bieden voor feesten. Cocktails zijn niet alleen lekker, maar zorgen er vaak ook voor dat mensen een gesprek met elkaar beginnen. En wat is er nou leuker om te zien hoe jouw cocktail wordt bereid door een echte professional? Ben er áltijd zeker van dat je genoeg alcohol hebt. Niks stopt een feest sneller dan geen alcohol meer hebben.

Muziek tijdens het kerstfeest

Wanneer het budget het toelaat, is het slim om een DJ in te huren. Er wordt vaak gezegd, muziek maak het feest. Wanneer er een goede DJ is, kan dit ervoor zorgen dat jouw feest helemaal top wordt. Wanneer er geen budget is voor een DJ, is er altijd nog de optie om  Spotify te gebruiken. Zet een leuke Kerstmis playlist aan en zorg dat de voetjes van de vloer gaan deze avond! Het leuke aan Spotify is dat je van te voren iedereen liedjes kan laten toevoegen aan een playlist. Zo zorg je er voor dat iedereens muziekstijl aan bod komt deze avond. 

Ga een stapje verder

Wil je dat het kerstfeest onvergetelijk wordt? Doe dan net dat beetje extra. Dit moment is het perfecte moment om af te sluiten met de kerstpakketten! Na een leuke avond feesten, krijgen jouw werknemers ook nog net dat beetje extra waardering door de kerstpakketten. Zo zal de relatie tussen het bedrijf en het personeel nóg sterker worden. Waar kun je de perfecte kerstpakketten halen? Bij www.kerstpakkettenidee.nl natuurlijk! Hier zitten vele professionals voor je klaar die erbij kunnen helpen dat jij jouw perfecte kerstpakket geregeld krijgt voor jouw feest. Zo weet je zeker dat jij en je personeel hét feest van het jaar gaan hebben!

Terug naar overzicht