Knutsel feest

Tijdens een knutselfeest kunnen kinderen zelf allerlei soorten spullen knutselen, zo kunnen ze een eigen tas, etui, of opbergdoosje maken. Er is voor kinderen vaak niets leuker dan creatief bezig te zijn met hun eigen handen, dus knutselen op een kinderfeestje wordt gegarandeerd een leuke middag! Er zijn verschillende activiteiten die de kinderen kunnen doen tijdens een knutselfeest, bijvoorbeeld tekenen, verven, knippen en plakken. U kunt ook samen met uw kind de traktaties zelf knutselen, zo wordt het een heel creatief feest! Knutselfeestjes kunt u ook buiten de deur organiseren, zo zijn er locaties die dit aanbieden. Vindt u het buiten de deur te lastig met vervoer of te duur, kunt u natuurlijk ook een knutselfeestje thuis houden.

Knutselfeestje thuis 

Een knutselfeest is eenvoudig thuis te houden, zodra u alle benodigdheden in huis heeft. Een ander voordeel van knutselen tijdens een kinderfeestje is dat de kinderen hun geknutselde kunstwerken mee kunnen nemen naar huis, en zo voor altijd een aandenken hebben aan het feest van uw kind. Een leuk idee om thuis uit te voeren tijdens een knutselfeest is bijvoorbeeld een mozaïektafel maken. Hiervoor heeft u een paar gekleurde tegels nodig, die u vervolgens klein slaat met een hamer. Verder moet u zorgen dat u een oude tafel in huis hebt, of ergens een goedkope tweedehands tafel op de kop tikt. Daarna kunt u samen met de kinderen de tafel versieren met deze stukjes tegel, zodat er uiteindelijk een mooi patroon ontstaat.

Bedenk goed wat er per leeftijdscategorie mogelijk is en hoeveel vrijheid u de kinderen toevertrouwt! Voor meer inspiratie en de benodigdheden kijkt u bij 'Benodigdheden'! Knutselen op een kinderfeestje is altijd een succes!

Terug naar overzicht